One page website laten maken

Wil jij een simpele website laten maken met niet al te veel pagina’s en poespas? Dan is een one page website iets voor jou! Een one page website is een site die uit één enkele pagina bestaat. Deze pagina bevat alle belangrijke informatie en content die jij wil delen met je doelgroep. Op een zogenoemde one pager wordt direct duidelijk wat jouw bedrijf of organisatie aanbiedt. Deze duidelijkheid is erg belangrijk, want het zorgt ervoor dat mensen meer tijd op je website doorbrengen.

Waarom kiezen voor een one page website?

Wanneer jouw doelgroep op je website belandt is het van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw (potentiële) klanten hier zo veel mogelijk tijd doorbrengen. Een one pager is erg gebruiksvriendelijk, wat ervoor zorgt dat dit doel gemakkelijk te bereiken is. Er zijn tal van voordelen!

Een one page website heeft een snellere laadtijd dan een gebruikelijke website met meerdere pagina’s. Dit komt doordat er slechts één pagina is die geladen moet worden. Deze snelle laadtijd draagt positief bij aan de gebruikerservaring van de bezoekers van je website.

Alle informatie staat bij een one pager logischerwijs op één pagina. Dit maakt het voor de bezoeker een stuk makkelijker om zich te navigeren op jouw site. Een bezoeker kan simpelweg naar beneden scrollen of gebruik maken van een praktisch menu. 

Een simpele one page website heeft een stuk minder onderhoud nodig dan een website met meerdere pagina’s. Dit is op de lange termijn erg tijd- en kostenbesparend. Wil je toch een wijziging doorvoeren? Geen probleem, dit is zo gedaan. 

Omdat het bouwen van een one page website relatief gemakkelijk is, is het eenvoudig om deze responsief te maken. Dit houdt in dat jouw website zich perfect aanpast op de verschillende beeldformaten, van een laptopscherm tot een klein telefoonschermpje. 

Door de enkele pagina zo optimaal en slim mogelijk in te delen kun je ervoor zorgen dat een bezoeker van de site door de verschillende stadia van de sales funnel wordt gedirigeerd. Zo trek je de aandacht, wek je interesse op, creëer je verlangen en laat je de bezoeker tot actie overgaan. En dat zonder dat er tussen verschillende pagina’s genavigeerd hoeft te worden. 

Omdat een bezoeker niet tussen verschillende pagina’s hoeft te navigeren, kan hij of zij snel en gemakkelijk de gewenste informatie vinden. Dit gebruiksvriendelijke element kan zorgen voor een hogere betrokkenheid en meer conversies.

Een one page website laten maken?

Je bent hoogstwaarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat jij een one page website wilt laten maken. Dit kan bij ons! Bij Gaia Digital volgen wij dit stappenplan:

#1 Kennismaking
Een samenwerking kan alleen goed verlopen als er vertrouwen is tussen de twee partijen! In een eerste kennismakingsgesprek zullen we dit opbouwen. Ook zullen we je enkele vragen stellen over de missie en visie, maar ook over de doelgroep.
#2 Gut test
Bij ons staat de klant altijd op de eerste plek. We willen je dan ook zo veel mogelijk betrekken bij het ontwerpproces. We horen graag wat de voorkeuren zijn. Door middel van een gut test komen we hier achter.
#3 Het eerste ontwerp
Allereerst ontwerpen wij op basis van jouw wensen een eerste ontwerp van de pagina. Dit ontwerp zal uiteraard responsive zijn. Door meerdere feedbackrondes toe te passen, creëren we een website die echt bij jou past.
#4 Het bouwen van de website
Ben je tevreden met het ontwerp? Mooi! Dan beginnen we nu met het bouwen van de website. Zodra deze fase is afgerond kan je nieuwe website live!

Bekijk onze projecten

DECK advocaten