Responsive website laten maken

Voor elk ambitieus bedrijf is het belangrijk om te zorgen dat de website er goed uitziet. Niet enkel op een computer of laptop, maar ook op smartphones en tablets. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van het webverkeer vandaag de dag afkomstig is van mobiele apparaten. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website op mobiel even goed werkt als op de computer! Een responsive website is een site die zich automatisch aanpast naar het formaat van ieder scherm. Zo is je website goed zichtbaar op desktop, maar ook op tablet en mobiel.

Waarom is een responsive website nodig?

Je wil je doelgroep natuurlijk op elk apparaat kunnen bereiken. Het is daarom erg belangrijk dat jouw website hiervoor is geoptimaliseerd. Een website die niet responsive is, draagt bij aan de ontevredenheid van jouw (potentiële) klanten. Dit wil je niet hebben! Het laten maken van een responsive website brengt enorm veel voordelen met zich mee.

Wanneer je je website laat maken door Gaia Digital, zal deze uniek en op maat gebouwd zijn. Je kunt een professionele website verwachten die past bij jouw doelgroep, huisstijl en wensen en behoeften.

Een responsive website zorgt voor een betere gebruikerservaring bij de websitebezoekers omdat de site zich aanpast aan het apparaat en schermgrootte van de gebruiker. Het ontwerp vermijdt horizontaal scrollen, inzoomen en andere ongemakkelijke acties die vaak voorkomen bij websites die niet-responsive zijn. Wij zorgen ervoor dat gebruikers zich gemakkelijk kunnen navigeren op jouw site.

Responsive websites hebben ook voordelen op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). Zoekmachines zoals Google of Bing geven de voorkeur aan websites die mobielvriendelijk zijn. Het hebben van een responsive design zorgt ervoor dat de zoekmachines jouw site hoger ranken in de zoekresultaten dan voorheen. Dit leidt tot meer verkeer naar je site.

In plaats van drie verschillende websites te bouwen voor de diverse apparaten (bijv. desktop, mobiel, tablet), wordt er één responsive website ontworpen en ontwikkeld die zich automatisch aanpast aan de uiteenlopende schermformaten. Dit bespaart tijd én kosten!

Met de opkomst van nieuwe apparaten en schermformaten is het belangrijk om een website te hebben die klaar is voor de toekomst. Een responsive website past zich gemakkelijk aan nieuwe en opkomende technologieën en apparaten aan. Hierdoor zal je investering in een responsive website langer meegaan.

Aangezien steeds meer mensen internet gebruiken op mobiele apparaten zoals telefoons en tablets, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je website goed presteert op smartphones en tablets. Een responsive site zorgt ervoor dat mobiele gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren, tekst kunnen lezen en acties kunnen uitvoeren, waardoor de kans op betrokkenheid en conversies wordt vergroot.

Een responsive website laten maken?

Je bent hoogstwaarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat jij jouw website responsive wil laten maken. Dit kan bij ons! Bij Gaia Digital volgen wij dit stappenplan:
#1 Kennismaking
Een samenwerking kan alleen goed verlopen als er vertrouwen is tussen de twee partijen! In een eerste kennismakingsgesprek zullen we dit opbouwen. Ook zullen we je enkele vragen stellen over de missie en visie, maar ook over de doelgroep.
#2 Gut test
Bij ons staat de klant altijd op de eerste plek. We willen je dan ook zo veel mogelijk betrekken bij het ontwerpproces. We horen graag wat de voorkeuren zijn. Door middel van een gut test komen we hier achter.
#3 Het eerste ontwerp van de homepagina
Allereerst ontwerpen wij op basis van jouw wensen een eerste ontwerp van de homepagina. Dit ontwerp zal uiteraard responsive zijn. We laten dus zien hoe de website eruit zal komen te zien op verschillende schermformaten. Op dit eerste ontwerp kunnen je feedback geven. Deze zal worden verwerkt.
#4 Het ontwerpen van de website
Op basis van de feedback van de homepagina, ontwerpen we de overige pagina’s op de website. Wederom ontvangen wij graag feedback! Hiermee creëren we een website die echt bij jou past.
#5 Het bouwen van de website
Ben je tevreden met alle responsive ontwerpen? Mooi! Dan beginnen we nu met het bouwen van de website. Zodra deze fase is afgerond kan je nieuwe website live!

Bekijk onze projecten

DECK advocaten