Sterke teksten voor op je website

Voor elk ambitieus bedrijf is het belangrijk om hun doelgroep te bereiken. Het design en de teksten op je website vormen samen vaak de eerste indruk die (potentiële) klanten van jouw bedrijf krijgen. Met sterke teksten op je website kun je hen laten zien wie je bent, wat je doet, wat je kunt én wat je aanbiedt. Dit vergroot de kans dat een potentiële klant ook daadwerkelijk actie onderneemt en een echte klant wordt. 


Vind je het lastig om de tijd of motivatie te vinden om zelf sterke blogs, productteksten of call-to-actions te schrijven? Teksten die niet enkel je doelgroep tot actie aanzetten, maar er ook voor zorgen dat je site het beter doet op Google… Geen probleem! Laat een tekstschrijver dit voor je doen!

Waarom zijn sterke teksten nodig?

Je wil je doelgroep natuurlijk binnen enkele seconden overtuigen. Het is daarom erg belangrijk dat jouw website hiervoor is geoptimaliseerd. Een website die weinig of geen sterke teksten bevat draagt bij aan de ontevredenheid van jouw (potentiële) klanten. Dit wil je niet hebben! Het laten schrijven van goede website teksten brengt enorm veel voordelen met zich mee.
Sterke teksten zorgen ervoor dat de autoriteit en geloofwaardigheid van je bedrijf zal verbeteren. Wanneer je je website teksten laat schrijven door Gaia Digital, zullen deze uniek zijn. Je kunt teksten verwachten die passen bij jouw bedrijf, doelgroep, wensen en behoeften.
Sterke teksten stellen je in staat om je boodschap op een effectieve en duidelijke manier over te brengen aan de doelgroep. Wanneer jouw teksten beter, duidelijker en overtuigender zijn dan die van een directe concurrent, zullen bezoekers eerder voor jou kiezen!
Goed geschreven teksten kunnen de conversie op je website aanzienlijk verbeteren. Door overtuigende teksten te publiceren en aantrekkelijke call-to-actions toe te voegen, kun je je bezoekers aanzetten tot actie.
Goede webteksten hebben ook voordelen op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). Zoekmachines zoals Google geven een voorkeur aan websites die teksten publiceren die goed aansluiten op de intentie van de zoeker. Zij vragen, jij antwoordt. Het hebben van sterke website teksten zorgt ervoor dat de zoekmachines jouw site hoger ranken in de zoekresultaten dan voorheen. Dit leidt tot meer verkeer naar je site.

Met de opkomst van AI die in enkele minuten de teksten voor je website schrijft, lijkt het belang van een tekstschrijver weg te vallen… Maar niets is minder waar! Google herkent door AI geschreven teksten en beschouwt deze als spam. Dit heeft nadelige gevolgen voor je website. Teksten geschreven door een copywriter worden door zoekmachines gewaardeerd en zijn dus erg toekomstbestendig.

Wanneer jouw pagina vol staat met sterke teksten kun je je merkwaarden en -identiteit gemakkelijk overbrengen. Door consistent gebruik te maken van de tone-of-voice van je bedrijf, zul je een blijvende indruk achterlaten bij je doelgroep. Op deze manier voelen zij zich betrokken bij jouw onderneming.

Website teksten laten schrijven?

Je bent hoogstwaarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat jij jouw website wil voorzien van sterke teksten. Dit kan bij ons! Bij Gaia Digital volgen wij dit stappenplan:
#1 Kennismaking
Een samenwerking kan alleen goed verlopen als er vertrouwen is tussen de twee partijen! In een eerste kennismakingsgesprek zullen we dit opbouwen. Ook zullen we jullie enkele vragen stellen over jullie missie en visie, de producten en diensten, maar ook over de doelgroep.
#2 Zoekwoordenonderzoek
Om erachter te komen welke teksten er geschreven moeten worden is het belangrijk om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Op deze manier komen we erachter waar de doelgroep naar op zoek is. Wat willen zij weten en waar kunnen we dus over schrijven?
#3 Analyse van de concurrentie
Nu in kaart is gebracht waar we over willen schrijven is het essentieel om te weten wat de concurrentie hierover heeft geschreven. Er wordt een analyse gemaakt en op basis van deze informatie worden er teksten geschreven die het werk van de concurrentie overtreffen.
#4 De eerste versies van de teksten
Binnen bepaalde tijd worden de eerste versies van alle teksten aangeleverd. Het gaat hier niet enkel om de teksten, maar ook om de URL, meta-omschrijvingen en de H1, H2 en H3 teksten. Dit draagt allemaal bij aan de vindbaarheid van de webpagina in de zoekmachines.
#5 Feedback verwerken en aanleveren van de teksten
Een tekst is pas af als jij deze hebt goedgekeurd. We ontvangen graag feedback tot alles precies is zoals jij het wil. Zodra deze fase is afgerond kunnen de nieuwe teksten op je website worden gepubliceerd!

Bekijk onze projecten

DECK advocaten